Algemeen én technisch directeur gezocht, club wil Nederlander met goede contacten

De winterse transferperiode zit erop en dus kan de blik bij ADO Den Haag op de komende maanden. Centraal daarin staat de cruciale zoektocht naar een nieuwe algemeen directeur én technisch directeur. Twee vacatures die voor ADO, een club in wederopbouw, idealiter snel zijn vervuld.

Vooropgesteld: ADO Den Haag heeft ‘gewoon’ nog een algemeen directeur. Maar het contract van Edwin Reijntjes loopt nog maar tot eind juni door. Daarna heeft de Haagse club, zoals het er nu naar uitziet, geen algemeen en technisch directeur meer. Het maakt duidelijk waar de prioriteiten de komende maanden liggen.

Te beginnen met het vinden van een opvolger van Reijntjes, voor wie er in Den Haag volop uitdagingen wachten. ADO is sinds de geslaagde WHOA-procedure immers in wederopbouw. Organisatorisch zijn er stappen voorwaarts gezet, maar op het veld gaat het dit seizoen niet van harte. Lang was het bovendien onrustig bij de club, het stadion zit allesbehalve vol en ADO staat er financieel niet florissant voor.

Natuurlijk kan Reijntjes de komende maanden nog genoeg doen en dat zal hij ongetwijfeld proberen. Tegelijkertijd zal hij niet over zijn eigen graf heen gaan regeren, waardoor een ‘tussenfase’ dreigt. Idealiter stelt de Haagse club dus snel een nieuwe directeur aan, die onder de vleugels van Reijntjes met een frisse wind samen met eigenaar Bolt plannen kan gaan maken voor de komende jaren.

Nederlander?
Reijntjes kan dan in juni een ingewerkte opvolger achterlaten, die direct met ADO aan de slag kan. Alleen lijkt die opvolger zich begin februari nog niet aan te dienen. Wie het moet worden? Geen buitenlander, maar een Nederlandse directeur die goede contacten heeft bij de gemeente Den Haag en de KNVB of die snel kan opbouwen, zo klinkt het vanuit de club. Maar hopelijk voor ADO dus wel op korte termijn, zodat er al aan volgend seizoen kan worden gedacht.

Hetzelfde geldt voor de positie van technisch directeur. Daarmee wil Bolt na de mislukte constructie met een technisch manager (Daryl Janmaat stapte al na vijf maanden op) immers gaan werken. De namen van Henk van Stee, die eerder ‘buddy’ van Janmaat zou worden, en de ogenschijnlijk onhaalbare John de Jong klonken de voorbije weken al eens.

Maar wie het ook wordt: ook hierbij is snelheid gewenst. De afgelopen maanden nam voetbaladviseur Ignacio Beristain, ondanks zijn werk bij Estoril, de technische zaken vanuit Portugal op zich. Maar ideaal is het niet dat iemand via de telefoon of videoverbindingen het voetbaltechnische deel van een club runt. Niet in communicatie tussen verschillende lagen binnen de club en niet richting contacten van ADO in Nederland.

Vrijheid
Het zorgde voor een rommelige winterse transferperiode, waarin spelers al bij voorbaat voor het ‘onrustige’ ADO bedankten en zaakwaarnemers soms niet wisten met wie ze bij de Haagse club nu te maken hadden. ADO snakt naar iemand die, in tegenstelling tot technisch manager Janmaat, van Bolt de vrijheid krijgt vanuit Den Haag een voetbaltechnisch beleid op te zetten en te voeren.

Zeker omdat er volop werk aan de winkel is. ADO wil weer een scoutingsapparaat opzetten en er moet vast een inventarisatie worden gemaakt van de selectie voor volgend seizoen. Nog een taak wordt het verbeteren van de communicatie tussen het eerste elftal en de jeugdopleiding, die door het ontbreken van een technische man niet altijd soepel verloopt. Allemaal zaken die pas kunnen worden opgepakt als er een nieuwe technische baas is.

Dick Advocaat
Daarnaast wacht diegene de taak om richting volgend seizoen de functie van hoofdtrainer in te vullen. Dick Advocaat gaf vaker in zijn carrière aan dat hij bezig was aan zijn laatste klus, zo ook voor het begin van zijn job in Den Haag. Maar zou het kunnen dat ‘De Kleine Generaal’ er toch nog een jaar aan vast wil plakken? Wil ADO met hem door? En mocht Advocaat dat zelf niet willen, kan de Hagenaar dan in een andere rol voor de club behouden blijven?

Het is een van vele zaken waar ADO de komende maanden beslissingen over moet nemen. Alleen hoe langer duidelijkheid over de posities van algemeen en technisch directeur op zich laat wachten, hoe langer het duurt voordat de Haagse club er echt mee aan de slag kan.

Reacties 62

 1. Geer says:

  Bel Cor Lems wie weet wil hij?

  • rijsbergen says:

   Of RWS.????

   • rws says:

    Of je vader/opa?

    • rijsbergen says:

     Jij bent toch zo bijdehand om overal commentaar op te geven,dus nu kan jij het waar maken,en dan kunnen wij kijken of jij er wel uit kan komen,mijn opa of mijn vader heeft hier helemaal niets mee te maken,die lachen je alleen maar uit,maar ik denk dat je je anders jezelf voor lul zet.

     • rws says:

      Je opa is je vader.

     • rws says:

      En de enige die zichzelf hier voor lul zet ben jij met je Nederlands van een 6 jarige met dyslexie en je domme opmerkingen. Zoals ik eerder al heb aangegeven, mij niet noemen en niet op mijn reacties reageren.

  • Verkeerde Henk says:

   Wat dacht van je Advocaat technisch directeur? Heeft genoeg contacten en kan hij z’n eigen opvolger als trainer adviseren. Vervolgens Kees Jansma algemeen directeur. De 2 kennen elkaar door en door en de club.

   • rws says:

    Kees Jansma is tegenwoordig Utrecht supporter. Die zit er diep in bij die van Seumeren.

 2. Ruud says:

  Randstad.nl

 3. RVS says:

  Richard de Mos?
  Die heeft zometeen tijd genoeg

 4. rijsbergen says:

  RWS of jij met je zult kop je Nederlandse taal onder controle heb,dacht het niet,en als ik op jouw reactie wil reageren zal ik dat niet na laten,ik bood je alleen maar een baan aan bij je geliefde clubje ADO,dan kan jij ook je zakken vullen,en van je zorgtoeslag af komen,maar met zo’n eigenwijze strondkop heeft dat totaal geen enkele zin,blijf jij maar onder je bewindvoerder zitten,dat gaat jouw beter af dan je handen of je zogenaamde ongezonde brain hier bij ADO aanwezig te zijn,wacht met geduld op ongepaste reactie die mij geen ene reet interesseren.

 5. rws says:

  Alsof jij wat aan te bieden hebt dyslectische stumper. Ook deze reactie van je loopt weer over van de taalfouten en opmerkingen waar een klein kind zich nog voor zou schamen. Zielig klein mannetje ben je. Maar wat kun je anders verwachten van inteelt. Moet je niet weer wat doodverwensingen maken en bedreigingen doen, om vervolgens niet af te durven spreken lafbekje? Met je neefje holleder….hahahaha

  • rijsbergen says:

   Hé grote nietsnut,gaat dan eens aan geven of aan strepen waar de taal fouten zitten,ik denk dat je niets kunt vinden,en als jij verder nog ziektes naar je toe wildd hebben kan hoor geen probleem,en wat lafbekje betreft,kijk eens in de spiegel,als je die in je bezit heb.

   • rws says:

    Hahaha Dat zou pure tijdsverspilling zijn aangezien je niet het vermogen hebt ook maar de basis van de Nederlandse taal te begrijpen. Maar zet even de spellingscontrole aan dan zie je zelf hoeveel fouten je maakt simpele. Zeg maar wanneer je af wil spreken lafaard, ik zal er zijn.

 6. Ronald says:

  Had nou niemand overmars genoemd?

 7. Stoffel says:

  Is stumpertje Krijsbergen weer online gelaten in de TBS kliniek? Kan dat zielige figuur hier niet gewoon geblokkeerd worden?

 8. Stoffel says:

  Precies de reactie die je van een TBS patient met een spraakgebrek verwacht. Alleen maar laf schelden met een berg taalfouten, en puur en alleen maar omdat zijn geestelijke vermogen niet verder reikt dan dat. Moet ook niet makkelijk zijn als de gemiddelde kleuter een hoger IQ heeft… Whahahaha

  • rijsbergen says:

   Hier nog een professor in de taalkunde,lijk nou eens naar je eigen taal fouten,en ben jij al verlost van je enkelbanden,en hoe kan jij nou weten dat ik TBS heb,ik denk dat jij er zelf mee rond loopt,ik kan gaan en staan waar ik wil,maar bij jouw lukt dat niet.

   • Stoffel says:

    Er zitten geen taalfouten (1 woord) in mijn zinnen. Maar ik verwacht niet dat jij dat zal zien aangezien je daar niet genoeg werkende hersencellen voor hebt vogelbreintje. Vanavond weer met het busje naar de kliniek?

 9. Hans Appel says:

  O jee, is die kinderverkrachter Krijsbergen weer op verlof?

 10. Joop L. says:

  Die Rijsbergen is inderdaad wel een typisch gevalletje van inteelt maakt meer kapot dan je lief is ja.

 11. Ronnie DH says:

  Kan die rijsbergen niet ff een bloeding in zijn kop krijgen. Loopt hier alles te verzieken mijn zijn domme gelul.

 12. A.D. says:

  Ben ook wel klaar met die gefrustreerde reserveneus rijsbergen. Lekker bannen die pedofiel!!!

 13. rijsbergen says:

  Wist niet dat er bij Ado zoveel rand debielen rond loopt,alle een grote bek achter het hek,allemaal morgen weer doelloos rond hangen,werkenloze straat honden.

  • Ronnie DH says:

   Zullen we even afspreken dan? Kijken wie er een grote bek achter het hek heeft stumper.

   • rijsbergen says:

    Ik zal jouw even vertellen,dat ik niet op en neer vliegt,om met je over dat domme gelul van jullie te bespreken,anders kom jij maar lekker naar Turkeye,en dan zullen wij het even bespreken.

 14. Ronnie DH says:

  Je kan blijkbaar niet eens Turkije schrijven, laat staan dat je er zou zijn. De stront loopt waarschijnlijk uit je broekspijpen als je alleen al denkt aan afspreken. Je bent gewoon een lafbek zoals anderen al schreven. De grootste bek achter het hoogste hek.

  • rijsbergen says:

   Hahaha,je bent niet eens op de hoogte over hoe je Turkeye schrijft,laat staan je Nederlandse taal,en bij jouw loopt het dunne strond door je hersenloze bovenkamer,arme stumper,zou bijna medelijden met je krijgen,en ik loop nog steeds vrij rond,en jij verblijft opzekers achter die hoge hekwerk,mag je morgen weer wasknijpers in elkaar zetten,of heb je promotie gemaakt,en mag je waslijnen oprollen,want daar hoef je miet voor gestudeerd te hebben,dat kunnen alle donwnies,heel veel succes morgen,strondkop.

 15. Ronnie DH says:

  Hahah, Je loopt rond omdat je een lafaard bent die alleen een grote muil heeft op het internet, maar te laf is om zijn woorden waar te maken en af te spreken. Zielig kereltje ben je.

 16. Nick says:

  Jongens hou het een beetje gezellig. Spreek over het onderwerp en niet over elkaar. Uiteindelijk zijn we volgens mij allemaal voor ADO (helaas).

 17. Ronnie DH says:

  Hij is ineens wel heel stil. Misschien zat hij echt in Turkije en is hij tegen karma aangelopen. 🙂

  • rijsbergen says:

   Nee hoor pikkebaas,misschien ben jezelf tegen een Karma aan gelopen,en als jij wil dat we verder moeten gaan,zegt het maar hoor,vanuit Turkeye kan ik ook alles lezen en schrijven,wat jij wil pikkebaas.

 18. Ronnie DH says:

  Jammer hoor, je had het echt verdiend om onder zo’n flat te liggen lafaard. Turkeye ligt overigens in Zeeland.

  • rijsbergen says:

   Ga jij eens aan je opa om heropvoeding vragen,wamt hij is tenslotte je vader,en vraag gelijk aan hem of je terug maar school mag,A om je Nederlandse taal,B en om je geschiedenis,

  • rijsbergen says:

   Ga jij eens aan je opa om heropvoeding vragen,wamt hij is tenslotte je vader,en vraag gelijk aan hem of je terug maar school mag,A om je Nederlandse taal,B en om je geschiedenis,en ja hoor doe ook gelijk een lesje aardrijkskunde bij.

   • Ronnie DH says:

    De kneus gaat weer herhalen wat mensen tegen hem zeggen omdat hij er weer eens niet uit komt. Hoe zielig kun je zijn hahahaha. Wanneer spreken we af laf stuk inteelt?

  • rijsbergen says:

   Ik hoop dat kij eens ergens onder de grond getrapt word,randdebiel,heb jij niet eens door wat die mensen daat meemaken,nee natuurlijk miet,zielig hoopje.

   • Ronnie DH says:

    6 fouten in zo’n klein stukje tekst hahahahaha. Gun die mensen het beste in tegenstelling tot wat jij verdiend.

 19. Osman says:

  Sukkel rijsbergen het is Turkije in het Nederlands en Türkiye in het Turks.

  • rijsbergen says:

   De grote Allah,in Turkeye wil dat het weer Turkeye word,ik hoop dat ik je hier mee op de hoogte heb gebracht,de grote sukkel hemzelf.

   • Osman says:

    Ik ben Turk kk sukkel, denk niet dat jij het beter weet mongool. Je kan niet eens Nederlands schrijven, laat staan dat je weet hoe de naam van mijn land geschreven wordt.

 20. rijsbergen says:

  Nee hoor je bent een gorre Ypne,dan moet je eens naar die Dictator daar eens om opheldering vragen,waarom hij ineens weer de naam veranderd zien worden,ze moeten de twee personen,Poetin en de grote hypocriet Erdogan tegen de muur zetten,en ze allebij met lood vol schieten,opgeruimd staat netjes,wat denk jij ervan meeloper.

  • Osman says:

   Hij wil dat het in de Engelse taal anders uitgesproken gaat worden hersenloze zoon van een heroinehoer. In de Engelse taal is het Turkey, wat hetzelfde is als kalkoen. Heeft niets met de uitspraak in het Nederlands of Turks te maken dom gezwel. Ze moeten jou er naast zetten.

   • rijsbergen says:

    Ik zit alleen in Turkeye om kinderen te neuken zoals mijn vader mij altijd in mijn kont neukten.

 21. Osman says:

  Hier dom stuk inteelt, https://nl.wikipedia.org/wiki/Turkeye, en nu weer lekker kindertjes lastig gaan vallen. Dat is waar jouw soort voor naar het buitenland gaat.

 22. rijsbergen says:

  Nou nou jij bent goed geintregeerd vuil vies stuk strond dat je er bent,ik heb altijd heel veel respect voor de Turkse bevolking gehad,en nu nog maar jij bent de grootste stuk uitschot wat waarschijnlijk achter uit de bergen komt.🤢🤢🤮🤮

 23. Osman says:

  Omdat ik het bij de feiten blijf? Als je het woord stront al niet kunt spellen kun je anderen er beter niet voor uitmaken. Maar goed de een komt uit de bergen, en jij kwam uit een relatie tussen een dochter en haar vader begreep ik. Dat verklaart gelijk je hele gedrag. Jammer dat je je grote bek niet waar durft te maken angsthaasje.

  • rijsbergen says:

   Gaat toch lekker terug naar je gebergte geitenneuker,je bent hier heen gekomen om je klauwen op te houden,want werken ho maar jjij noemde mijn moeder een heroïne hoer,nou die van jouw noem ik dan een berg hoer,en niemand weet wie jouw vader is,geitenlul,en kijk eens naar je eigen taal fouten,hersenloze kwakzalver.

 24. Stoffel says:

  Hahahaha

 25. rijsbergen says:

  Stoffertje,ik vind jou toch wel een leuk ventje,het is alleen jammer dat je geen gemalen glas lust,Hahahaaaa

  • Stoffel says:

   Kan je niet iets nieuws verzinnen in plaats van steeds hetzelfde zeggen of anderen na papegaaien? Zielig stukje inteelt.

   • rijsbergen says:

    Heb jij geen spiegel dan,eant jij herhaald ook steeds het hetzelfde stuk ongedierte,tijd dat ze je eens dood trappen.🤢🤮🤮