Helaas wordt vrouwenvoetbal niet serieus genomen door mannen. Neem bijvoorbeeld de ’mennekes’ die bij het tv-programma VI (Voetbal International) werken . Deze ‘heren’ noemen vrouwenvoetbal een slap aftreksel van mannenvoetbal en vrouwelijke voetballers ‘amateurs’. Nu hebben de kereltjes van VI er een handje van om zich niets van zoiets als ‘feminisme’ of ‘gelijkheid’ aan te trekken. Hoe vaak die knuppels al ‘sorry’ hebben moeten zeggen over racistische uitspraken, is niet meer op één hand te tellen. Dus laten we deze vervelende ventjes maar niet al te serieus nemen.
Dat weinig mannen vrouwenvoetbal serieus nemen lijkt een algemeen verschijnsel te zijn. De ‘macho’ voetbalwereld is blijkbaar nog lang niet klaar voor dribbelende dames. Dit, terwijl onze eigen meiden van ‘OnsOranje’ in 2017 nota bene nog het Europees Kampioenschap Voetbal voor Vrouwen wonnen!
Misschien dat de laatste ontwikkeling, het in Nederland legaal kunnen wedden op sporten, meer mannen warm maakt voor vrouwenvoetbal. Net als mannen voetbal is ook damesvoetbal natuurlijk prima geschikt voor het online wedden op de teams. Lees hier meer over waar je kunt wedden op vrouwenvoetbal.
Positie vrouwenvoetbal
De positie van het vrouwenvoetbal als volwaardige sport is altijd een punt van discussie geweest. De ontwikkeling van de sport en de erkenning ervan is niet zonder slag of stoot gegaan.
Pas in 1955 was het dan eindelijk zover. In dat jaar werd een aparte bond voor damesvoetbal opgericht, de Nederlandse Dames Voetbalbond (NDVB). En pas in 1971 erkende de KNVB damesvoetbal en nam de NDVB in zich op. Op dat moment waren er dus al 385 damesvoetbal teams actief in ons land
Het vrouwenvoetbal nu
Vrouwenvoetbal is uiteindelijk immens populair geworden. Het is wereldwijd een van de snelst groeiende takken van sport. Voor het laatste WK voor vrouwenvoetbal werden honderdduizenden kaartjes verkocht.
Helaas worden professionele voetbalspeelsters slechter betaald dan hun mannelijke collega’s. Ze krijgen ook minder aandacht in de media en je ziet ze weinig op de sportzenders op tv. Dit is verbazingwekkend omdat de populariteit van de sport en het daaraan verbonden commerciële succes zo aan het toenemen is.
De geschiedenis van het vrouwenvoetbal is altijd een verhaal van passie en strijd geweest. Het is hoog tijd dat het verhaal een mooi einde krijgt, met net zoveel waardering voor vrouwenvoetbal als haar mannelijke evenknie.