Waar gevoetbald wordt, zijn helaas ook blessures. Dat geldt voor een professionele club als ADO Den Haag waar bijvoorbeeld Ricardo Kishna hard aan zijn herstel werkt na een zware knieblessure. Verder ontbreekt Trevor David inmiddels ook al maandenlang met een kruisbandblessure. Ook wanneer je zelf voetbalt, kun je echter te maken krijgen met een vervelende blessure. Dat hoort nu eenmaal maar sport en bij een contactsport als voetbal is de kans op een blessure erg groot. Maar wat zijn de meest voorkomende blessures?
Blessure aan de enkel
Een blessure aan de enkel komt gigantisch vaak voor bij voetballers. In de meeste gevallen gaat het daarbij om een verstuiking of verzwikking. Dit is niet ernstig en kan met enkele weken rust genezen. Om te voorkomen dat er een meer ernstige blessure ontstaat doordat je te vroeg begint, is het echter altijd raadzaam om met een enkelblessure naar de fysiotherapeut te gaan. Deze kan namelijk de enkelfunctie veel beter beoordelen zodat je niet te vroeg weer het veld opstapt.
Knieblessure
Nog een blessure die we vaak terugzien bij voetballers. Knieblessures zijn over het algemeen echter een stuk ernstiger dan blessures aan de enkel en zorgen er vaak voor dat je lang ontbreekt op het veld. De knieband, kruisbanden, kniekapsel of meniscus kunnen beschadigd raken waardoor je een lange revalidatie tegemoet kan zien. Bij een knieblessure is het sowieso altijd verstandig om langs een arts en medisch specialist te gaan. Daarnaast raden we je ook aan om de hulp in te schakelen van een fysiotherapeut. Deze kan je begeleiden in het herstelproces.
Liesblessures
Nog zo’n typische voetbalblessure: de liesblessure. Daarbij voel je in de liesstreek flinke pijn op bepaalde momenten. Bijvoorbeeld wanneer je een sprint trekt of als je de bal met de binnenkant van de voet wil trappen. In de meeste gevallen ontstaat een liesblessure door overbelasting en is het belangrijk om deze blessure vroeg te signaleren en te voorkomen dat het erger wordt. Daarin kan een fysiotherapeut een cruciale rol spelen.
Spierblessures
Tot slot zijn er nog heel veel verschillende spierblessures die je bij voetbal op kunt lopen. Iedere voetbalfan kent de beelden wel van een speler die een sprint trekt en daarna hinkend aan de achterkant van zijn bovenbeen voelt. De hamstringblessure is dan ook de meest bekende spierblessure bij voetbal. Er zijn echter nog veel meer spierblessures die je kunt oplopen.
Zorgverzekering vergelijken
Een fysiotherapeut is onmisbaar bij het herstellen van een blessure. Grote voetbalclubs als ADO Den Haag beschikken over een eigen fysiotherapeut maar wanneer je bij een amateurploeg voetbalt, moet je vaak een lokale fysiotherapeut bezoeken. Fysiotherapie wordt maar gedeeltelijk vergoed vanuit de basisverzekering. Wat je vergoed krijgt, hangt af van je leeftijd en de reden dat je fysiotherapie nodig hebt. Met een aanvullende verzekering kun je meer behandelingen vergoed krijgen. Als je voetbalt is het dus wellicht heel verstandig om een aanvullende verzekering bij je zorgverzekering te nemen waarin fysiotherapie is opgenomen. Je kunt je zorgverzekering vergelijken om te controleren welke zorgverzekering het best aansluit bij jouw zorgbehoeften Γ©n wat voor jou de goedkoopste zorgverzekering is.
Reacties 1